A Gallardo utódjaként érkezik a Lamborghini Huracán
Hírek, 2013. december. 20.
AS

Lelepleződött a Lamborghini Gallardo utódja: az olasz sportkocsi-gyártó kisebbik modellje a Huracán nevet kapja. 5,2 literes V10-es motorja több mint hatszáz lóerőre képes.

 

 

Legnépszerűbb modelljét váltja le a Lamborghini: a Gallardo az elmúlt egy évtizedben több mint 14 ezer példányban készült el. Az utódja, ahogyan az olasz márkánál megszokott, ezúttal is egy spanyol bikáról kapta a nevét. A Huracán azonnal felismerhető, arányai jellegzetesek, de részletei kivétel nélkül újak: a fényszórók és a hátsó lámpák például teljesen LED-es technológiájúak. Az utastérben egy 12,3 colos színes képernyő helyettesíti a műszeregységet.

 

 

A Huracán LP 610-4 motorja is az elődből került át, az 5,2 literes V10-es szívómotort azonban alaposan továbbfejlesztették. A közvetlen befecskendezéses erőforrás 610 lóerős teljesítményre képes 8250-es fordulatszámon, míg a legnagyobb nyomatéka 560 Nm 6500-as fordulatnál. A karosszéria alumíniumból és szénszálas anyagokból épül fel, így a Lamborghini saját tömege mindössze 1422 kilogramm.

 

 

Most először dupla kuplungos automatizált váltó továbbítja a motor nyomatékát mind a négy kerék felé. Az Audi hétfokozatú egységéből továbbfejlesztett szerkezet háromféle, Strada, Sport és Corsa üzemmódba állítható. Ezek nem csak a váltási időkre, de a menetstabilizáló működésére, a motor hangjára és az adaptív lengéscsillapító viselkedésére is hatással vannak. A Huracán karbon-kerámia fékeket kap.

 

 

A gyári adatok szerint 3,2 másodperc is elegendő, hogy a Huracán elérje a száz km/órás sebességet, míg nulláról kétszázra 9,9 másodperc alatt gyorsul fel. A végsebesség 325 km/óra. Mivel start-stop rendszerrel is felszerelték, az átlagfogyasztás 12,5 l/100 km, ami 290 g/km-es szén-dioxid-kibocsátásnak felel meg. Az új Lamborghini premierjét a márciusi genfi autószalonon tartják.

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár