Pirosban is megmutatja Sport quattro tanulmányát az Audi
Hírek, 2014. január. 2.
AS

Még egyszer bemutatja legutóbbi tanulmányautóját az Audi: a Sport quattro új változatát lézeres fényszórókkal Las Vegasban állítják ki.

 

 

Két héten belül veszi kezdetét a detroiti autószalon, de az Audi már azelőtt előrukkolt egy újdonsággal, amit a Las Vegas-i elektronikai kiállításon mutat be. A Sport quattro Laserlight Concept egy tavaly őszi tanulmányautó átalakított változata: az 1983-as ősnek emléket állító prototípust ezúttal piros színben készítették el.

 

 

A Sport quattro 4,6 méter hosszú, 1,96 méter széles és 1,39 méter magas, a tengelytávja 2,78 méteres, és még 300 literes csomagtartónak is maradt hely. A 285/30 R21-es abroncsokon gördülő autó karosszériája alumíniumból és szénszál-erősítésű polimerből készült, de az akkumulátor miatt még így is 1850 kg-ot nyom.

 

 

A hibrid hajtáslánc egy 4 literes, biturbó V8-as benzinmotorból és egy elektromotorból áll. Az előbbi 560 lóerős és 700 Nm a maximális nyomatéka, amire ha nincs szükség, hengerlekapcsolással spórol. Az utóbbi pedig 150 lóerős és 400 Nm a nyomatéka, és a nyolcfokozatú tiptronic sebességváltóhoz építették be.

 

 

Ezzel a hajtással a Sport quattro összteljesítménye 700 lóerő, a legnagyobb elérhető nyomaték 800 Nm. Az Audi sportautója figyelemreméltó menetteljesítményekre képes: álló helyzetből 3,7 másodperc alatt éri el a százas tempót és 305 km/óra a végsebessége, miközben 2,5 l/100 km az átlagfogyasztása. A lítiumion akkumulátor teljesen feltöltött állapotában 50 kilométert lehet megtenni tisztán elektromos üzemben.

 

 

A Las Vegas-i koncepció egyetlen újdonsága, hogy azzal a fényszóróval mutatják be, amit az R18 e-tron versenyautó számára fejlesztettek ki. Ebben a tompított fényt LED-ek szolgáltatják, a távolsági fényszóróban azonban lézeres technológia található.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár