Hatalmas csomagtérrel jön a Peugeot 308 SW
Hírek, 2014. január. 6.
AS

Csomagterének méretével a Škoda Octaviával is felveszi a versenyt a Peugeot 308 kombi-változatának új generációja.

 

 

Megmutatta az első képeket a Peugeot az új 308 kombi-változatáról. A harmonikus formájú 308 SW hossza 4,57 méter, ami azt jelenti, hogy 33 centiméterrel hosszabb az ötajtósnál, és héttel még az elődjénél is. A kombinál is jelentős, mintegy 140 kilogrammos a súlycsökkentés mértéke.

 

 

A csomagtér befogadóképességét nézve is jelentős a növekedés, hiszen az új 308 SW már 610 liternyi poggyász szállítására képes, bő százzal többre, mint elődje. Ez az érték egyébként megegyezik a kategóriában etalonnak tartott Škoda Octavia Combi hasonló adatával. A csomagok rögzítésére használt fülek a raktér padlóján lévő sínekben csúsztathatók, a hátsó üléstámlák pedig a csomagtér felől is ledönthetők egy kar meghúzásával.

 

 

Műszaki téren a korábban beharangozott újdonságokra számíthatunk, azaz a 308 SW is megkapja az 1,2 literes, háromhengeres, benzines turbómotort 110 és 130 lóerős kivitelben, valamint megjelennek benne az Euro 6-os normát is teljesítő Blue HDi dízelmotorok, az 1,6 literes 110 lóerővel, a 2 literes pedig 150 lóerővel.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár