Választás elé állít az új Seat Leon Cupra
Hírek, 2014. január. 8.
AS

Bevezetésétől kezdve kétféle teljesítménnyel, kétféle váltóval, illetve három- és ötajtós karosszériával is választható a Seat Leon sportváltozata.

 

 

A harmadik generációs Leon sportváltozatát is Cupra néven mutatta be a Seat, ám a korábbiaktól eltérően nem csak ötajtós, hanem háromajtós kivitelben is választható a modell. Első ránézésre nem sokban különbözik az FR kivitelektől, pedig nagyobb légbeömlők és 18 vagy 19 colos kerekek kerültek a spanyol sportmodellre.

 

 

Az elődjéhez hasonlóan kétliteres, négyhengeres, turbós benzinmotor hajtja az első kerekeket, a Cupra azonban mostantól kétféle teljesítménnyel készül. Az egyik 265 lóerős, a másik pedig 280 lóerőre képes, a legnagyobb nyomaték pedig mindkét esetben 350 Nm, ami az erősebb Seatnál 1750 és 5300 közötti fordulatszámon végig elérhető. A Leon kézi és DSG váltóval egyaránt kérhető.

 

 

A piac egyik legerősebb sportkompaktja (a Renault Megane RS és az Opel Astra OPC képes hasonló teljesítményre) álló helyből százra 5,7 másodperc alatt gyorsul és 250 km/óra a végsebessége, a legjobb átlagfogyasztása pedig 6,4 liter száz kilométeren. Ezek az adatok a motor teljesítménye, a váltó típusa és a karosszériaváltozat függvényében csak egy-egy tizeddel térnek el a megadottól.

 

 

A Leon egyik adujaként bemutatott teljesen LED-es fényszóró a Cupra esetén szériatartozék, akárcsak az adaptív lengéscsillapítás-szabályzás, a kanyarvételi tulajdonságokat pedig az elektronikus vezérlésű önzáró differenciál fokozza. A hírek szerint a Leon Cupra hamarosan nem csak háromajtós és ötajtós, hanem kombi karosszériával is megjelenik.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár