Csak az olasz piacon marad kapható a Lancia
Hírek, 2014. január. 10.
AS

Kivonja az európai piacról, és csak hazájában kínálja majd a Lanciát a Fiat, miközben az Alfa Romeo megerősítésére készül.

 

 

Sergio Marchionne, a Fiat-csoport vezetője a La Repubblica napilapnak adott interjúban elmondta, hogy a Lancia a jövőben csak Olaszországban lesz kapható, a többi európai országban bezárnak a kereskedések.

 

 

A Chevrolet kivonásához hasonlóan drasztikusnak hangzik a döntés, de az igazság az, hogy a Lanciák többségét, nyolcvan százalékát eddig is Olaszországban adták el. Ott a márka az első tízben található, az Ypsilon pedig a második legnépszerűbb kisautó a Fiat Punto mögött. Európában viszont a 68 223 eladott autóval alig 0,6 százalékos a piaci részesedésük, a számok pedig több mint húsz százalékos visszaesést mutatnak.

 

 

A Lancia egyetlen modellje az Ypsilon marad, a Delta ugyanis még az olaszoknál is gyengén teljesít, a kompakt kategóriában éppen csak befér az első tízbe. Hasonlóan rosszul szerepel a Chrysler 300-alapú Thema, amiből tizedannyi fogy, mint Audi A6-ból vagy 5-ös BMW-ből, és a Lancia Voyager is az utolsók közt kullog az egyterű-kategóriában.

 

 

Szintén rossz eredményt mutat az Alfa Romeo, hiszen az európai piacon alig 58 ezer autót adtak el, ami majdnem harminc százalékos visszaesést jelent, ám ezért részben a két típusból (Mito és Giulietta) álló szűkös modellpaletta okolható. Marchionne tervei szerint olasz prémiummárkaként élesztik fel az Alfát, a 4C bemutatása után tehát újabb meglepetésekre készülhetünk.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár