A következő TT előzetesének tekinthető az Audi Allroad Shooting Brake
Hírek, 2014. január. 13.
AS

Kombi-kupé karosszériás szabadidő-autót mutatott be az Audi a detroiti autószalonon, a kompakt méretű Allroad Shooting Brake a következő generációs TT előfutára is egyben.

 

 

Szabadidő-autó tanulmányával vezeti fel a TT harmadik generációját az Audi. A detroiti autószalonon bemutatkozó Allroad Shooting Brake Concept stíluselemei ugyanis a győri gyártású sportautó hamarosan megjelenő utódján köszönhetnek vissza. A méret sem véletlen, az Audi ugyanis a Q3-nál kisebb crossover gyártásán is töri a fejét, a koncepcióval ennek fogadtatását is vizsgálják.

 

 

Az Allroad Shooting Brake 4,2 méter hosszú, 1,85 méter széles és 1,41 méter magas, a tengelytávja 2,51 méter, ami azt jelenti, hogy szélesebb és alacsonyabb a ma kapható szabadidő-autóknál. Utasterében innovatív műszerfalat találunk: a műszercsoportot 12,3 colos színes képernyő helyettesíti, ahová a műszereken kívül a navigációs és a multimédiás rendszer adatait is lekérhetjük: a hírek szerint ez ebben a formában valósul meg a TT utódjában.

 

 

Az e-tron hajtásláncot azonban egyelőre nem szériagyártásra tervezik. A hibrid hajtás a 2 literes TFSI benzinmotor 292 lóerős, 380 Nm nyomatékú változatából áll, amihez egy hatfokozatú S-tronic automatizált váltó és egy 40 kW teljesítményű, 270 Nm nyomatékú elektromotor csatlakozik. A hátsó kerekekhez építettek egy 85 kW teljesítményű, 270 Nm nyomatékú másodlagos elektromotort is, amely szükség esetén összkerékhajtásúvá teszi az autót.

 

 

Az 1600 kilogramm tömegű szabadidő-autó tisztán elektromos üzemben 50 kilométert képes megtenni, legfeljebb 130 km/órás sebességgel. A hajtáslánc összteljesítménye 408 lóerő, a kombinált nyomatéka 650 Nm, amivel igen gyors is: 4,6 másodperc alatt sprintel százra és 250 km/óránál korlátozott a végsebessége. A hibrid autó átlagfogyasztása a szabvány szerint 1,9 liter száz kilométeren, így a hatótávolsága eléri a 820 kilométert.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár