Bemutatkozott az új BMW 6-os Cabrio
Hír, 2010. november. 18.
Auto2

A BMW immáron hivatalosan is bemutatta az új harmadik generációs 6-ost, ám szemben a hagyományokkal ezúttal a kabriókivitel leleplezése megelőzte a kupéét.

 

 

Megtekinthetők a hivatalos fotók is, de a premier csak Detroitban lesz a soron következő autókiállításon. Az új vászontetős 6-os jövő tavasszal érkezhet meg a márkakereskedésekbe, és hat hónapra rá követi majd őt a kupé. Az új 6-os szépen illeszkedik a sorba, friss kinézettel rendelkezik, melyhez hasonlót először az áprilisban bemutatott Gran Coupé tanulmányon láthattunk. Az autó nőtt kívül és belül is tágasabb lett.

 

 

A hossza 4894 mm, ez 74 mm-rel több mint az elődé, 1365 mm széles, itt a differencia 39 mm, ami pedig a magasságot illeti, a kocsi 9 mm-rel fekszik alacsonyabban, mint a második generáció. A nyitott kiadás egy rendkívül fejlett, többrétegű szövet tetőt kapott, melyet a BMW közösen fejlesztett ki az Edscha nevű német céggel. A tetőmozgatás teljesen automatikus, 19 másodperc alatt nyílik és 24 másodperc alatt záródik. A hátsó szélvédő üvegből van és a tetőtől függetlenül is mozgatható. Ha a tető nyitva van, a szövetet egy takaró elem fedi el, ezzel megőrizve az autó elegáns kinézetét.

 

 

Belül jelentősen nőtt a lábtér, a fejtér és a vállaknak is több hely jut, mint a korábbi generációnál. A csomagtartó mérete nem változott, csukott tetővel 350 liter, míg nyitott tetővel 300 liter a befogadóképessége. Első körben két közvetlen befecskendezéses benzinesből áll majd a motorpaletta. A 640i egy 3 literes turbófeltöltős hathengeres 325 lóerős erőforrást kap majd, míg az erősebb a 650i egy 412 lóerős, szintén turbós, 4,4 literes V8-ast. Előbbinek 5,7 másodperc, utóbbinak mindössze 5 másodperc kell majd a százas sprinthez. További motorok is elérhetőek lesznek majd, köztük egy közel 300 lóerős dízel, valamint az M5, mely a duplaturbós 4,8 literes V8-ast kapja majd, több mint 550 lóerővel.

 

 

Egészen innovatív és jópofa megoldás, hogy ha a váltót rükvercbe tesszük, akkor a hátsó tolatókamera a BMW embléma kifordulásával tűnik elő és biztosít képet.

 

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár