Rali-rajongók kedvence marad a Subaru WRX STI
Hírek, 2014. január. 15.
AS

Minden eddiginél látványosabb formában született újjá a Subaru rali-versenyautójának közúti változata, az Impreza nevet elhagyó WRX STI.

 

 

Detroitban mutatta be az Impreza legújabb változatát a Subaru, amely a modellnevet elhagyva egyszerűen csak a WRX STI jelölést kapta. A korábban megjelent WRX még sportosabb változatát minden eddiginél látványosabb karosszériával szerelték, alaposan kiszélesített sárvédőkkel, 18 colos BBS kerekekkel és méretes hátsó légterelővel. A motorházfedélre vágott légbeömlő nyílás és a négy kipufogóvég is árulkodik a sportos Subaru teljesítményéről.

 

 

A WRX STI mind a négy kerekének meghajtásáról egy 2,5 literes, négyhengeres, boxer hengerelrendezésű, benzines turbómotor gondoskodik. 305 lóerős teljesítménye 6000-es fordulatszámon érhető el, a 393 Nm maximális nyomaték pedig 4000-es fordulatnál vethető be. A kézi váltó hatfokozatú, a középső differenciált és az autó karakterisztikáját a középkonzolon lévő kapcsolókkal lehet állítani.

 

 

Praktikusabb is elődjénél az új WRX STI, hiszen a tengelytávját 25 milliméterrel megnövelték, tágasabb lett a hátsó üléssor és nagyobbá vált a csomagtartó. Az utasteret alul kiegyenesített kormánykerékkel, piros váltógombbal, piros szélű Alcantara kárpitos ülésekkel és karbon-mintás betétekkel tették izgalmasabbá.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár