Kezdődik a villamossín építése a Rákóczi hídon
Hírek, 2014. január. 28.
AS

Megkezdődött az 1-es villamos vágányainak építése a lágymányosi Rákóczi hídon, mostantól forgalomkorlátozások várhatók.

 

 

Január végén megkezdődött a Rákóczi hídon az 1-es villamos vonalának Fehérvári útig tartó meghosszabbítása, a munkálatok miatt kisebb forgalomkorlátozásokra kell számítani.

 

Első lépésben csak a készülő villamosvágányok területén lesznek munkák, ezért sávlezárás nem lesz, de a járművek legfeljebb 50 km/órás sebességgel hajthatnak át a Rákóczi hídon. Éjszakánként anyagszállítás miatt rövid időre, az áruberakodás idejére a belső sávot lezárhatják, ezért arra kérik a járművezetőket, hogy este 10 és reggel 6 óra között fokozottan figyeljenek a sávszűkületre. A következő hetekben Budán, a Budafoki út környékén megkezdődnek a peron- és liftépítések, amelyek miatt sávelhúzásokon keresztül lehet majd haladni, ami az áthaladó forgalmat – különösen a Szerémi út felé – lassítani fogja. Ezzel egy időben a Szerémi úton zajvédő falat bontanak és építenek éjszakánként, illetve hétvégén a Hauszmann Alajos utcától kifelé haladva, ezért a szélső sávban sávlezárásra kell számítani.

 

A Rákóczi híd építésekor 1992-1995 között már számoltak az 1-es villamos meghosszabbításával, ezért a hídon már megtalálható a kijelölt vágányzóna; a hídpillér két oldalán lévő területet előkészítik a vasúti pálya lefektetéséhez. A munka során egyebek mellett eltávolítják az aszfaltburkolatot a vágányzóna területén, elektromos kábeleket fektetnek, valamint felsővezetéket és azok tartószerkezeteit és síndilatációt építenek és elkészítik a sínek alépítményét is.

 

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár