Elkészült az új felhajtó az Erzsébet hídnál
Hírek, 2014. január. 29.
AS

Átadták a forgalomnak az Erzsébet híd pesti oldalának új felhajtóját, így az új jelzőlámpás csomóponton keresztül lehet felhajtani a rakpart felől a hídra, illetve az Astoria felé.

 

 

Az Erzsébet híd pesti oldalának újonnan megnyitott felhajtója 2014. január 28-án. Átadták a rakpart felől az Erzsébet hídra vezető kétsávos felhajtó ágat, így az új jelzőlámpás csomóponton keresztül lehet felhajtani a rakpart felől balra, a hídra Buda felé, illetve jobbra a Kossuth Lajos utca irányába az Astoria felé. A felhajtó átadásával a híd alatti parkoló is használhatóvá vált. Az V. kerületi önkormányzat szerint ezzel egyszerűsödik a közlekedés: a Buda felől érkező célforgalom tovább hajt Belváros felé, a többiek közvetlenül a hídnál térhetnek le a rakpartra; de annak is könnyebb lesz áthajtania a területen, aki Belvárosból Buda felé veszi az irányt.

 

 

A kerület szerint az átalakítás után élhetőbb és tisztább lesz a Belváros ezen része, mert már nem várakozik itt az átmenő forgalom, míg korábban a lakóépületek között araszoltak az Erzsébet hídra tartó járművek. Az új felhajtó megnyitásával a híd közvetlenül elérhetővé vált, így a kerület várakozása szerint mérséklődik a forgalom Belváros szívében, és a kocsik nagy része egy sokkal tágasabb, a rakparthoz közelebbi területen halad át. A projektnek köszönhetően az Irányi utca és környéke mentesül az átmenő forgalom alól és az említett terület megnyílik a kerékpárosok előtt is.

 

A Belváros új főutcájának kiépítése elnevezésű projekt második üteme 2012 novemberében indult, összköltsége több mint 3,6 milliárd forint. A beruházás az Európai Unió és az állam pénzügyi támogatásával valósul meg, előreláthatóan 2014 márciusáig.

 

MTI Fotó: Soós Lajos

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár