Megjelent a BMW 4-es Gran Coupé
Hír, 2014. február. 3.
Auto2

Bemutatkozott a BMW 4-es sorozatának legújabb tagja, a sportos vonalvezetésű, mégis praktikus Gran Coupé kivitel.

 

 

Újabb karosszériaváltozatot készített a középkategóriában a BMW. A 4-es sorozat legújabb tagja a kupé és a kabrió után a Gran Coupé, amely praktikus négyajtós karosszériát kapott nagy csomagtérajtóval. 4,64 méteres hossza és 1,83 méteres szélessége milliméterre megegyezik a kupé hasonló adataival, de 1,38 méteres magassága 12 milliméterrel nagyobb nála, a teteje pedig 112 mm-rel hosszabbra nyúlik. A tengelytávolság 2,81 méteres, akárcsak a lépcsőshátú 3-asé.

 

 

A láblendítéssel is felnyitható csomagtérajtón át 480 literes rakteret lehet pakolni, 35 literrel tágasabbat, mint a 4-es Coupé esetében. A három részre osztott hátsó üléstámlák ledöntésével 1300 literes lesz a raktér. A kupékhoz illően keret nélküliek az ablakok, az utastér pedig a gyártó szerint 4+1 személyes, hátul középen egy szükségülést találunk.

 

 

Ötféle motorral indul a 4-es Gran Coupé forgalmazása. A 420i kétliteres négyhengerese 184 lóerős, míg a 428i-ben 245 lóerőre képes ez a motor, a 435i háromezres turbómotorja 306 lóerős teljesítményre képes. Az alapmodell a 143 lóerős 418d, míg a 420d kivitelben a kétliteres dízelmotor 184 lóerőt teljesít. Egyelőre a középső benzineshez és az erősebb dízelhez rendelhető az xDrive összkerékhajtás, míg a hatfokozatú kézi helyett minden motor esetén kérhetünk nyolcsebességes automatát.

 

 

Az extralistán olyan tételeket találunk, mint a teljesen LED-es fényszóró, a head-up display, az adaptív tempomat dugóasszisztenssel vagy az okostelefonnal elérhető applikációk. A most bemutatott 4-es Gran Coupé méretei alapján jól elkülöníthető a nála nagyobb és tágasabb, 4,82 méter hosszú, 520 literes csomagtartójú 3-as Gran Turismo kiviteltől.
Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár