Európába jön az Alfára épülő Jeep Cherokee
Hírek, 2014. február. 4.
AS

Genfben mutatkozik be a Giulietta alapjaira épített új Jeep Cherokee európai változata, amely olasz dízelmotort kap.

 

 

Az Egyesült Államok után Európában is bemutatkozik a Jeep Cherokee új generációja, amely már teljes egészében a Fiat felügyelete mellett készült. Ez megmutatkozik a felépítésén is, hiszen a középkategóriás szabadidő-autó az Alfa Romeo Giulietta padlólemezére épült, elöl McPherson, hátul multilink futóművel, és az európai modell dízelmotorja is a Fiattól származik.

 

 

A kétliteres, négyhengeres turbódízel kétféle teljesítményfokozatban érhető el. A 140 lóerős alapmodellhez hatfokozatú kézi sebességváltó jár, a 170 lóerőshöz pedig az a kilencfokozatú automata, amelyet a konkurens Range Rover Evoque számára is szállít a ZF. Benzinmotor is lesz Európában: az amerikai modellből származó 3,2 literes V6-os 272 lóerővel, szintén kilencsebességes automatával.

 

 

Az alapmodell elsőkerékhajtású, de a márka hagyományaihoz illően háromféle összkerékhajtás is elérhető az autóhoz. Az egyik automatikusan kapcsolódó rendszer, ezt követi az, amelyiknél felező fokozatot is beépítenek, a leginkább terepképes modellbe pedig hátsó differenciálzár is kerül. Az üzemmód-választó szériatartozék, az Auto és Sport módokon kívül Snow, Sand/Mud és Rock fokozatok közül lehet váltogatni.

 

 

Megkapjuk a modern vezetéssegítőket is a hét légzsákkal védett fedélzeten: ráfutásra és sávelhagyásra figyelmeztető, valamint holttérfigyelő rendszerek, illetve adaptív tempomat és parkoló-asszisztens is kérhető. A műszeregységbe 3,5 vagy 7 colos kijelző kerülhet a fedélzeti számítógépnek, a középkonzolon pedig 5 vagy 8,4 colos színes képernyőt találunk a navigáció és a hifi számára.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár