Két kontinensre eltérő lépcsős hátat kapott a Ford Ka
Hírek, 2014. február. 5.
AS

Egyszerre két kivitelben is bemutatta az új Ka lépcsőshátú változatát a Ford: a hosszabb a dél-amerikai, a rövidebb pedig az indiai piacra készült.

 

 

Ötajtós karosszériát kapott a Ford Ka tavaly ősszel bemutatott új generációja, most pedig itt a városi mini alapjára épített lépcsőshátú változat is. Mindjárt két autót készített a Ford, két külön ország igényei szerint.

 

 

A hosszabb és ezért arányosabb Ka Concept a dél-amerikai piacra készült, a prototípust Brazíliában mutatták be. Noha egyelőre tanulmányról van szó, nem nehéz elképzelni, hogy hasonló formában kerül a helyi kereskedésekbe a szériamodell is, és később talán a világ más részein is felbukkanhat.

 

 

India számára külön változatot tervezett a Ka alapjain a Ford, ez a Figo Concept. Mivel az ázsiai országban a lépcsőshátú autók különösen kedveltek, de a négy méternél rövidebb típusok adókedvezményben részesülnek, így a gyártók is igyekeznek megfelelni ezeknek az igényeknek. A Figo olyan típusok konkurense lesz, mint a Hyundai Xcent, a Suzuki Swift Dzire és a Tata Zest.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár