Fronthajtású egyterű a BMW 2-es Active Tourer
Hírek, 2014. február. 14.
AS

Bemutatkozott a BMW kompakt egyterűje, az Active Tourer, amely a 2-es sorozat tagja lesz. A márka első fronthajtású modellje háromhengeres turbómotort is kap.

 

 

A korábbi tanulmányautóval megegyező formában mutatkozott be a BMW kompakt egyterűje, amely a 2-es sorozat tagja lesz. Az Active Tourer ötajtós karosszériája 4,34 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,56 méter magas, a tengelytávolsága 2,67 méter. A legnagyobb újdonság nem is az egyterű forma, hanem alighanem az, hogy ez a márka első fronthajtású modellje.

 

 

Az Active Tourer utastere tágas, opcióként panorámatető is rendelhető hozzá. A műszerfal újdonsága, hogy a középkonzolon helyet cserélt a klímaberendezés kapcsolósora és a középső tárolórekesz. A csomagtartó, amely láblendítéssel nyitható és elektromotor is mozgathatja, alaphelyzetben 468 literes. A három részre osztott üléstámlák ledöntésével 1510 literesre bővíthető, a jobb első ülés támlájának előrehajtásával pedig hosszabb tárgyak is szállíthatók az autóval.

 

 

Kezdetben három motor közül lehet választani. A 218i motorja ugyanaz a vadonatúj fejlesztésű, 1,5 literes, háromhengeres, turbós benzines, amelyet a Mini Cooper is kap. A 136 lóerős motor átlagfogyasztása a hatfokozatú kézi váltóval 4,9 l/100 km. A nagyobb benzinmotor kétliteres, négyhengeres turbós, a 225i teljesítménye ezzel 231 lóerő. Ez a modell 6,8 másodperc alatt gyorsul százra, 235 km/óra a végsebessége és 6 l/100 km az átlagos fogyasztása. A 218d dízelmotorja 150 lóerős, a legnagyobb nyomatéka 330 Nm. Nulláról százra 8,9 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 205 km/óra, míg az átlagfogyasztása 4,1 l/100 km.

 

 

A vezetéssegítő berendezések közt olyan dugóasszisztenst találunk, amely automatikus gyorsítással és fékezéssel, valamint önálló kormányzással tehermentesíti a vezetőt torlódáskor. Head-up display is rendelhető az autóba, a rendszer a színes képet nem a szélvédőre, hanem a kormánykerék és a szélvédő közötti felületre vetíti. A BMW többi modelljéhez hasonlóan az Active Tourer esetén is Sport Line és Luxury Line kivitelek közül lehet választani, novembertől pedig M Sport csomag is elérhetővé válik 17 vagy 18 colos kerekekkel, sportkormánnyal és sportülésekkel. Szintén ősszel összkerékhajtás is kerül az opciók közé.

 





A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár