650 lóerős a McLaren legújabb sportautója
Hírek, 2014. február. 18.
AS

Újabb közúti sportautóval állt elő a McLaren: a 12C alapjaira épülő 650S erősebb turbómotort és a P1-esére hasonlító frontrészt kapott.

 

 

A genfi autószalonon mutatja be harmadik közúti sportautóját a McLaren. A 650S az eddigi két típus keveréke, hiszen a 12C műszaki alapjaira épül, de formáját már a csúcsmodell P1 inspirálta. A frontrész hasonló ahhoz, amit a McLaren jövőbeli sportautóin is megtalálunk majd, ráadásul nem csak jellegzetesebb, de 40 százalékkal nagyobb leszorítóerőt is termel, mint az eddigi forma.

 

 

A gyártó szerint az alkatrészek 25 százaléka különbözik a 12C-től. Újak a LED-es fényszórók, a tolatókamerás navigáció, a kovácsolt kerekek, a Pirelli abroncsok és a karbon-kerámia fékek, de átdolgozták a futóművet és a hétfokozatú, duplakuplungos sebességváltó is gyorsabban kapcsol.

 

 

A típus neve egyértelműen a teljesítményére utal: a 12C-ből származó 3,8 literes, két turbótöltős V8-as erőforrás ezúttal 650 lóerőre képes és 678 Nm a legnagyobb nyomatéka. A McLaren középső sportkocsijának ezzel csak 3 másodpercre van szüksége, hogy álló helyzetből elérje a százat, és 8,4 másodperc alatt gyorsul fel kétszáz km/órára. A végsebessége 333 km/óra.

 

 

A McLaren tervei szerint minden évben új modellt mutat be. Bár egyelőre még nem erősítették meg, a 650S-ből a 12C mintájára bizonyára nyitható tetős Spider kivitel is készül majd.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár