Terepjárós külsővel jön a Fiat Panda Cross
Hírek, 2014. február. 19.
AS

Alaposan átalakította a Pandát a Fiat: a Cross kivitel nem csak kapcsolható összkerékhajtást, de terepjárós karosszéria-kiegészítőket is kapott.

 

 

2005 után ismét terepjárós változatot készített az összkerékhajtású Panda alapjaira a Fiat. A genfi autószalonon bemutatkozó Panda Cross egyedi kiegészítőiről ismerhető fel. Az első lökhárító aljára látványos lyuggatott védőburkolat került, amelyben a LED-es menetfénynek és a vonószemeknek is alakítottak ki helyet. A 15 colos könnyűfém kerekek fölött a kerékjárati ívek és a küszöbök is műanyag borítást kaptak.

 

 

Kétféle motorral rendelhető a Panda Cross: a 0,9 literes, kéthengeres, turbós benzinmotor 90 lóerős változatával, valamint az 1,3 literes, 80 lóerős, négyhengeres turbódízellel. A Terrain Control kapcsolóval az összkerékhajtás háromféle beállítása közül lehet választani: az egyik automatikusan osztja el a nyomatékot az első és a hátsó kerekek között, a másik egyformán hajtja meg mind a négy kereket, míg a harmadik a lejtőn való ereszkedést segíti.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár