Tölthető hibrid VW Golf másfél literes fogyasztással
Hírek, 2014. február. 20.
AS

Sportos menettulajdonságokkal rendelkező, mégis csekély fogyasztású tölthető hibrid modellt mutatott be Golf GTE néven a Volkswagen.

 

 

Bemutatta a Golf tölthető hibrid hajtású változatát a Volkswagen. A sportos menettulajdonságai miatt GTE névre keresztelt típus az 1,4 literes, benzines TSI turbómotor 150 lóerős változatát és egy 104 lóerős elektromotort kapott, amelyek hatsebességes, dupla kuplungos DSG váltón keresztül mozgatják az első kerekeket.

 

 

A 204 lóerős teljesítményű és 350 Nm nyomatékú, 1524 kilogramm saját tömegű Golf GTE nulláról százra 7,6 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig 217 km/óra. A 8,8 kilowattórás, 120 kilogrammos akkumulátor feltöltése az otthoni hálózatról három és fél órába telik, az elektromotor pedig akár 130 km/órás sebességgel is képes hajtani a Golfot. A kombinált átlagfogyasztása 1,5 l/100 km, ami 35 g/km szén-dioxid-kibocsátásnak felel meg.

 

 

Utasterében a kormánykerék és az ülések a GTI-ből lehetnek ismerősek, csak itt piros helyett kék színnel díszítették őket, és kék színű csík került az automatizált váltó karjára is.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár