108-as lett a legapróbb Peugeot-ból
Hírek, 2014. február. 21.
AS

A PSA és Toyota által közösen készített városi kisautók második generációjából elsőként a Peugeot mutatta be a 107-es helyébe lépő 108-ast.

 

 

A Renault Twingo megújulásával egy időben érkezik a PSA és a Toyota által közösen fejlesztett kisautócsalád második generációja. A Citroën C1, Peugeot 108 és Toyota Aygo a genfi autószalonon mutatkoznak be, a három típus közül elsőként a 108-asról árultak el részleteket.

 

 

A három- és ötajtós karosszériával is készülő 108-as 3,47 méter hosszú és 1,62 méter széles, ami azt jelenti, hogy négy centivel hosszabb és ugyanennyivel keskenyebb is a 107-esnél. A csomagtartó 196 literesre bővült.

 

 

A trendeknek megfelelően kétszínű fényezéssel és matrica dekorációval is lehet rendelni a legkisebb Peugeot-t, az opciók listája pedig kulcsnélküli nyitással, automata klímával, 7 colos érintőképernyős infotainment rendszerrel és tolatókamerával bővült.

 

 

A motorkínálat a 208-asban megismert háromhengeres benzinmotorokból áll: az 1 literes 68 lóerőre, az 1,2 literes pedig 82 lóerőre képes. A legtakarékosabb modell szén-dioxid-kibocsátása 88 g/km.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár