Vidám városi mini lett a Citroën C1
Hírek, 2014. február. 25.
AS

Különc formájával tűnik ki testvérmodelljei közül a Citroën C1 új generációja, azokhoz hasonlóan vászontető és érintőképernyő is rendelhető lesz hozzá.

 

 

A Peugeot 108 után a közös alapokra épülő Citroën C1-et is bemutatta a francia gyártó. Az újdonság méretei azonosak a testvérmodellével: a három- és ötajtós változatban készülő karosszéria 3,46 méter hosszú, 1,62 méter széles és 1,45 méter magas. A csomagtartó 196 literes és a hátsó ülések ledöntésével 780 literesre bővíthető.

 

 

Vidám külsejével különbözik komolyabb stílusú francia testvérétől a C1: a frontrészre a Nissan Juke-éhoz hasonló fényszórók kerültek függőleges LED-es nappali menetfényekkel. A Peugeot-hoz hasonlóan a Citroën is kínál 1,8 méter hosszú és 0,76 méter széles, elektromosan elhúzható vászontetőt.

 

 

A mindössze 840 kilogrammos kiskocsi kínálatában kétféle motort találunk. Az alapmodellt egyliteres, 68 lóerős háromhengeressel szerelik, az ötfokozatú kézi helyett szintén ötsebességes automatizált váltót lehet rendelni, amely kúszófunkciójával a hagyományos automatákhoz hasonlóan viselkedik. A nagyobb motor az 1,2 literes, 82 lóerős háromhengeres, 118 Nm nyomatékkal, 11 másodperces 0-100-ra gyorsulással és 3,8 l/100 km-es fogyasztással.

 

 

A különböző színkombinációkkal és 15 colos könnyűfém kerekekkel feldobható külső mellett a C1 számos új extrafelszerelést is kínál. A műszerfalra 7 colos érintőképernyő kerülhet, amelynek Mirror Screen funkciója az erre képes okostelefon funkcióit jeleníti meg a kijelzőn, de a tolatókamera képét is itt látjuk. Az automata klíma, az ülésfűtés és a kulcsnélküli nyitás-indítás is ritka extrák ebben a kategóriában.

 

 

A C1 előző generációját 2005-ben mutatták be és azóta 760 ezer darab kelt el belőle. Az új széria premierjét a genfi autószalonon tartják, ott mutatkozik be a Peugeot 108 mellett a másik testvérmodell, a Toyota Aygo is.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár