300 km/órára képes a Jaguar kombija
Hírek, 2014. február. 26.
AS

Sportváltozatban is elkészítette az XF kombiját a Jaguar: az 550 lóerős XFR-S Sportbrake a limuzinhoz hasonlóan 300 km/órás sebesség elérésére is képes.

 

 

Csak dízelmotorokkal készült az XF kombiváltozata, a Jaguar azonban most bemutatta a Sportbrake csúcsverzióját is. A limuzinhoz hasonlóan az XFR-S Sportbrake orrába az 5 literes, kompresszoros V8-as benzinmotor került, amely 550 lóerős teljesítményre és 680 Nm nyomatékra képes, és nyolcfokozatú automata sebességváltóhoz kapcsolódik.

 

 

A leggyorsabb Jaguar kombinak ezzel csak 4,8 másodpercre van szüksége, hogy álló helyzetből száz km/órára gyorsuljon, a végsebessége pedig eléri a 300 km/órát. Ráadásul a korlátozás nélküli végsebességhez nincs szükség sportcsomag megvásárlására, mint a konkurens Audi RS6 és Mercedes-Benz E 63 AMG T-modell esetében.

 

 

Az XFR-S Sportbrake mindeközben ugyanolyan praktikus, mint a négy- és hathengeres dízelmodellek: a csomagtartója alaphelyzetben 550 literes, amit a hátsó ülések ledöntésével 1675 literesre bővíthetünk, ekkor pedig közel két méter hosszú tárgyak is szállíthatók az autóban. Az XFR-S Sportbrake premierjét a genfi autószalonon tartják.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár