Az új Clubman lesz a legnagyobb MINI
Hírek, 2014. február. 27.
AS

A MINI kínálatának eddigi legnagyobb típusa lesz az új Clubman, a stílusos kombi hagyományos oldalajtókat és kétfelé nyíló csomagtér-ajtókat kap.

 

 

Koncepcióautóként mutatja be a Clubman új változatát a MINI a genfi autószalonon. Az újdonság 4,22 méter hosszú, ami azt jelenti, hogy 26 centiméterrel hosszabb elődjénél. Az 1,84 méteres szélesség és 1,45 méteres magasság tizenhét centivel szélesebb, két és fél centivel magasabb karosszériát jelent. Az új Clubman ezzel a legnagyobb MINI, hiszen tizenhárom centivel szélesebb, mint a Countryman, igaz, valamivel alacsonyabb nála.

 

 

Az előd az egyik oldalon hátrafelé nyíló félajtóval segítette a beszállást, az új Clubman ezzel szemben mindkét oldalon hagyományos hátsó utasajtókat kap. A csomagtér ellenben továbbra sem a szokványos módon nyílik: kétszárnyú ajtókat szereltek fel. A praktikusabb kialakítással azt remélik, hogy a MINI kombiváltozata több vevőt csábíthat el a prémiumkompakt konkurensek elől.

 

 

A tanulmányautóra 19 colos könnyűfém kerekek kerültek, utasterét igényes anyagokkal borították. Noha a MINI szerint ez a Clubman csak koncepció, valójában szinte megegyezik a szériagyártásra érett modellel, ami még az idén piacra kerül. Az újdonság ugyanazokkal az 1,5 literes háromhengeres és 2 literes négyhengeres turbós benzin- és dízelmotorokkal készül majd, mint a háromajtós változat.




Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár