Könnyített Lamborghini Gallardo Spyder
Hírek, 2010. november. 21.
AS

A Lamborghini bemutatta a Gallardo könnyített változatát, az LP 570-4 Spyder Performante-ot, és a nyitott verzió olyan könnyűre sikeredett, hogy még az eredeti, zárt tetős modellnél is kevesebbet nyom.

 

 

Mindössze 1485 kilogramm, 65-tel kevesebb, mint a zárt Gallardo. A súlyvesztés oka a szénszálas anyag széleskörű használata, mind a beltérben, mind az autó külsején. Szénszálas anyagból dolgoztak a mérnökök a behúzható tető, a hátsó diffúzor és spoiler, az ajtópanelek, a kagylóülések, a váltóalagút, valamint pár mélyebben elhelyezkedő alkatrész esetén. A Lamborghini csak úgy jellemzi az autót, hogy „könnyebb és elragadóbb”. Az autó orrán eszközöltek továbbá változtatásokat, a légterelőkön és a lökhárítókon, hogy növeljék a leszorítóerőt és javítsák a hűtést. A fékek sem maradtak érintetlenül, erősebbre cserélték őket, az egyedi 19-es felnikre pedig Pirelli P Zero Corsa gumikat szereltek.

 

 

A módosítások révén az 5,2 literes 570 lóerős V10-es motorral hajtott Gallardo végsebessége, gyorsulása, és fogyasztása is javult. Nullától százig 3,9 másodperc alatt gyorsul, és meg sem áll egészen 323 km/órás sebességig.Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár