Háromajtós kombi a legújabb Volvo-koncepció
Hírek, 2014. február. 28.
AS

A legújabb tanulmányautójával jövőbeli modelljeinek stílusát határozza meg a Volvo: a háromajtós kombi Concept Estate az utastér megoldásaiba is bepillantást enged.

 

 

A hetvenes évekbeli 1800 ES stílusát idézi a Volvo legújabb tanulmányautója, noha a genfi autószalonon bemutatkozó Concept Estate azt mutatja meg, milyenek lesznek a svéd márka jövőbeli modelljei. Az első újdonság az XC90 utódja lesz, amely még idén bemutatkozik, de a háromajtós kombi stílusát a V70 és XC70 utódja is tükrözi majd. A prototípus barna színű és 21 colos kerekek kerültek rá.

 

 

A Concept Estate üvegtetővel világossá tett négyszemélyes utastere svéd formatervezők munkája. A padlóra gyapjúszőnyeg került, a műszerfalat cserzett nyeregbőr borítja, rá természetes módon öregített és viaszolt fabetétek, valamint réz rátétek kerültek. A kristály sebességváltó-gomb narancssárga megvilágítást kapott. A csomagtartóba egy jellegzetes svéd játék, a kubb készlete került.

 

 

Az új tanulmányautó megmutatja azt is, milyen fedélzeti infotainment rendszer lesz a jövőbeli modellekben. A középkonzol kapcsolói helyére hatalmas érintőképernyő került, hagyományos gombok közül csak a vészvillogóé, a hangerő-szabályzóé és az ablakfűtésé maradt meg. A képernyőt a táblagépekhez hasonlóan lehet kezelni, a navigáció, a médiajátszó, a telefon és a szellőzés külön lapokra került. Az új infotainment elsőként az XC90 utódjában mutatkozik be.

  

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár