Kisautóját vetíti előre a Hazumi tanulmánnyal a Mazda
Hírek, 2014. március. 4.
AS

A harmadik generációs Mazda2 előzetesének tekinthető a Hazumi koncepcióautó, amelyet a genfi autószalonon mutatott be a japán gyártó.

 

 

A középkategóriás 6-os és a kompakt 3-as után hamarosan kisautóját is teljesen új fejlesztésű modellel váltja le a Mazda, az új 2-est pedig a genfi autószalonon bemutatkozó Hazumi tanulmányautó előlegezi meg. A sportos ötajtós kiskocsi stílusa az elődét követi, de megtaláljuk rajta a 3-as és 6-os jellegzetes formai elemeit is.

 

 

Méreteivel a kategória átlagához növekszik a Mazda2 következő generációja, hiszen a Hazumi karosszériája 4,07 méter hosszú, 1,73 méter széles és 1,45 méter magas, ami azt jelenti, hogy tizenöt centivel hosszabb, 35 mm-rel szélesebb és 15 mm-rel alacsonyabb a jelenlegi modellnél. A tengelytávolság 2,59 méteres, a tanulmányautóra 18 colos kerekeket és 215/45-ös abroncsokat szereltek.

 

 

Az utastér négyszemélyes, és nem csak az első, de a hátsó utasok is középre helyezett színes képernyős infotainment rendszert kaptak. A műszeregység a Mazda3 stílusában készült, nagy középső számlappal és mellette lévő két kisebb kijelzővel, valamint a head-up display is a kompakt modellből lehet ismerős.

 

 

A Hazumi hajtásláncáról egyelőre csak annyit árult el a Mazda, hogy a 2,2 literes turbódízel mintájára fejlesztett vadonatúj 1,5 literes Skyactiv-D került a kiskocsiba, amellyel 90 g/km alatti szén-dioxid-kibocsátást érhető el. A motorhoz hatsebességes automata váltó kapcsolódik, a hajtásláncot pedig start-stop rendszerrel és fékenergia-visszatermelő rendszerrel is felszerelték, így külön adalékkal működő katalizátor nélkül is teljesíti az Euro 6-os emissziós normát.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár