Sportautó-álom a Maseratitól
Hírek, 2014. március. 5.
AS

A márka alapítójáról nevezte el legújabb tanulmányautóját a Maserati, a V8-as szívómotorral hajtott Alfieri a genfi autószalon egyik legszebb modellje.

 

 

Sportkocsi prototípusával készült a Maserati az idei genfi autószalonra. A márkát alapító fivérek egyikéről elnevezett Alfieri Concept a GranTurismo MC Stradale műszaki alapjaira épül, de annál kisebb típus, a padlólemezt huszonnégy centiméterrel rövidítették meg. A formát az ötvenes évekbeli Maserati A6 GCS-53 inspirálta, noha az Alfieri inkább modern koncepció a márka jellegzetes stíluselemeivel.

 

 

A 4,59 méter hosszú, 1,93 méter széles és 1,28 méter magas karosszéria tengelytávja 2,7 méteres. Az autó orrában elhelyezett 4,7 literes V8-as szívómotor 460 lóerős teljesítményre és 520 Nm maximális nyomatékra képes, a hátsó kerekeket hatfokozatú robotizált váltón és önzáró differenciálművön keresztül hajtja. A karbon-kerámia fékrendszer a motorhoz hasonlóan az MC Stradaléból származik, de a Maserati mérnökei az Alfieri hangjára is nagy figyelmet fordítottak.

 

 

Az utastér 2+2 személyes, a minimalista stílusú műszerfalon a számlapokat és a középkonzol kapcsolóit is színes képernyő helyettesíti, de a hagyományos időmérő órát így is megtaláljuk a váltókar előtt. A Maseratinál egyelőre nem erősítették meg, hogy szériagyártásra alkalmas autó készül a prototípus alapjain, de nem lenne meglepő, ha hamarosan a GranTurismónál kisebb típussal bővülne a kínálatuk.

 





Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár