Renegade néven jön a Jeep kisterepjárója
Hírek, 2014. március. 5.
AS

Az eddigi legkisebb típusát mutatta be a Jeep: a Fiattal közösen fejlesztett Renegade kisterepjáró kétféle összkerékhajtással is kapható lesz.

 

 

Genfben mutatta be legújabb modelljét a Jeep: az olaszországi üzemben készülő Renegade a márka történetének legkisebb típusa lesz. A Fiattal közösen fejlesztett kiskategóriás szabadidő-autó az 500L padlólemezére épül, és testvérmodelljétől, a hamarosan bemutatkozó 500X-től teljesen eltérő, egyedi formát kapott. A frontrészén a klasszikus ősöket idéző kis Jeep szögletes karosszériája 4,32 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,7 méter magas, a tengelytávolság 2,57 méteres.

 

 

Európában a Fiat benzines és dízelmotorjaival lesz kapható az autó: az 1,4 literes, négyhengeres, turbós benzines 140 és 170 lóerős változatával, valamint az 1,6 literes, 120 lóerős és a 2 literes, 140 lóerős dízelmotorokkal. Dél-Amerikában alkohollal is üzemelő 1,6 literes, 110 lóerős, míg északon 2,4 literes, 184 lóerős benzines szívómotorokkal is szerelik a kis Jeepet. Alapáron minden motorhoz hatsebességes kézi váltó jár, a turbós benzineshez és a kétliteres dízelhez hatfokozatú duplakuplungos vagy kilencsebességes automata váltót is lehet kérni.

 

 

A Jeep hagyományainak megfelelően kétféle összkerékhajtás is kérhető az autóhoz, ezek közül a komolyabb terepre való változatot felező fokozattal is ellátták. Kimondottan terepezésre való a Trailhawk kivitel, amelynek hasmagasságát két centivel megnövelték, a terepszögei elöl-hátul nagyobbak, 17 colos kerekeire terepgumikat szereltek, lejtmenet-szabályzóval is ellátták és 48 centis a gázlómélysége. A Renegade felszereltségének másik érdekessége a MySky, ahol a két tetőpanel kivehető és a csomagtérben tárolható.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár