Renegade néven jön a Jeep kisterepjárója
Hírek, 2014. március. 5.
AS

Az eddigi legkisebb típusát mutatta be a Jeep: a Fiattal közösen fejlesztett Renegade kisterepjáró kétféle összkerékhajtással is kapható lesz.

 

 

Genfben mutatta be legújabb modelljét a Jeep: az olaszországi üzemben készülő Renegade a márka történetének legkisebb típusa lesz. A Fiattal közösen fejlesztett kiskategóriás szabadidő-autó az 500L padlólemezére épül, és testvérmodelljétől, a hamarosan bemutatkozó 500X-től teljesen eltérő, egyedi formát kapott. A frontrészén a klasszikus ősöket idéző kis Jeep szögletes karosszériája 4,32 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,7 méter magas, a tengelytávolság 2,57 méteres.

 

 

Európában a Fiat benzines és dízelmotorjaival lesz kapható az autó: az 1,4 literes, négyhengeres, turbós benzines 140 és 170 lóerős változatával, valamint az 1,6 literes, 120 lóerős és a 2 literes, 140 lóerős dízelmotorokkal. Dél-Amerikában alkohollal is üzemelő 1,6 literes, 110 lóerős, míg északon 2,4 literes, 184 lóerős benzines szívómotorokkal is szerelik a kis Jeepet. Alapáron minden motorhoz hatsebességes kézi váltó jár, a turbós benzineshez és a kétliteres dízelhez hatfokozatú duplakuplungos vagy kilencsebességes automata váltót is lehet kérni.

 

 

A Jeep hagyományainak megfelelően kétféle összkerékhajtás is kérhető az autóhoz, ezek közül a komolyabb terepre való változatot felező fokozattal is ellátták. Kimondottan terepezésre való a Trailhawk kivitel, amelynek hasmagasságát két centivel megnövelték, a terepszögei elöl-hátul nagyobbak, 17 colos kerekeire terepgumikat szereltek, lejtmenet-szabályzóval is ellátták és 48 centis a gázlómélysége. A Renegade felszereltségének másik érdekessége a MySky, ahol a két tetőpanel kivehető és a csomagtérben tárolható.




Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár