Gyártásba kerül a Lamborghini Sesto Elemento
Hírek, 2010. november. 22.
AS

A gyártani talán erős kifejezés, mivel maximálisan 20 példányban gondolkoznak az olaszok, de már az is nagy szó, hogy megvásárolható lesz a különleges karbon szörnyeteg.

 

 

Már korábban beszámoltunk a Sesto Elementoról, mely idén Párizsban mutatkozott be, mint egyedi koncepcióautó. Különlegessége, hogy szinte minden ízében szénszálas anyagból készült, és elképesztő alacsony az önsúlya: nem több, mint 999 kilogramm. Ehhez az alacsony súlyhoz pedig brutális teljesítmény társul, 580 lóerő, ami 2,5 másodperces elméleti gyorsulást eredményez százra. Jó hír tehát, hogy 10-20 példány készül majd belőle.

 

 

Rossz hír, hogy több mint egymillió euróba fog kerülni, és mivel távolról sem felel meg semmiféle normának, például nincs benne még légzsák sem, illetve a törésteszt-eredményei sem valószínű, hogy derűre adnának okot, így kizárólag versenypályán lehet majd használni. Ettől függetlenül persze nehéz elképzelni, hogy ha valaki megvásárol egy ilyen drága autót, akkor kizárólag a versenypályán fogja azt elővenni, de ez már legyen a sejkek gondja.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár