Tanulmánnyal készít fel az új Civic Type-R-re a Honda
Hírek, 2014. március. 10.
AS

Látványos tanulmányautóval mutatja meg a Honda, milyennek képzeli a Civic legsportosabb változatát, amely jövőre kerül szériagyártásba.

 

 

A túrakocsi-világbajnokságon gyári csapattal szereplő Hondától várható volt, hogy sportváltozatot készít a Civic alapjaira. Az új Type-R versenypályás tesztjein készült képeket már korábban megmutatta a gyártó, most azonban egy sokkal látványosabb formájú tanulmányautóval rukkolt elő a genfi autószalonon

 

 

A Civic Type-R Concept egy lehetséges elképzelése annak, milyen lehet a szériagyártásra érett változat, amely csak 2015-ben mutatkozik be. Az ötajtós karosszériát jelentősen kiszélesítették, megnövelték a légbeömlő nyílásokat és plusz légterelő szárnyakat szereltek fel. A fényszórókba LED-es nappali menetfény került, szintén LED-es a ködfényszóró, a legfeltűnőbb azonban alighanem a hátsó lámpa, ami egyben a légterelő szárnyat is tartja.

 

 

Már most elárulja a Honda, hogy az előző generáció kétliteres szívómotorja után ezúttal kétezres turbómotor kerül a Civic Type-R motorterébe. A teljesen új fejlesztésű erőforrásról annyit lehet tudni, hogy változó szelepvezérléses, közvetlen befecskendezéses, a teljesítménye eléri a 280 lóerőt, és teljesíteni fogja az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási szabványt. A tanulmányautót négy kipufogóvég, vörös féknyergek és 20 colos könnyűfém kerekek teszik még sportosabbá.



A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár