Ferdehátú változatban is jön a Lada Granta
Hírek, 2014. március. 10.
AS

A legújabb modelljét ötajtós ferdehátú változatban is elkészítette a Lada: a Granta praktikusabb változatát a Samara utódjaként Izsevszkben gyártják.

 

 

A négyajtós lépcsőshátú után ötajtós ferdehátú változatban is elkészült a Lada legújabb modellje. A praktikusabb Granta karosszériájának nem csak a hátulját tervezték át: a három éve bemutatott alapmodellhez képest új az első lökhárító légbeömlője és ködfényszórója, valamint az eredeti tervekkel ellentétben nem a négyajtós hátsó lámpái kerültek rá, hanem egy valamivel formásabb darabot terveztek hozzá. A jobban felszerelt kivitelekben LED-es irányjelzők kerültek a visszapillantó tükrök házába.

 

 

A ferdehátú Granta utasterében is találunk néhány változtatást, hiszen igényesebb anyagokat használtak a tervezők. Az ötajtós modell csomagtartója alaphelyzetben 440 literes, ami negyven literrel kevesebb, mint a lépcsőshátúé. Az alapváltozat felszereltsége szegényes, hiszen blokkolásgátló, szervokormány és elektromos ablakemelő csak felárért jár. A csúcsmodellben légzsákot, ködfényszórót, klímaberendezést és 7 colos érintőképernyős infotainment rendszert találunk, a tolatóradar, esőérzékelős ablaktörlő és ESP még itt is plusz pénzért kapható.

 

 

A motortérben 1,6 literes, négyhengeres benzines erőforrást találunk, ami három teljesítményszinttel érhető el. Az alapváltozat 87 lóerős, de lehet kérni 98 lóerős és 106 lóerős kivitelben is az autót. A Lada Granta ötajtós változatának gyártása Izsevszkben kezdődik, ahol egészen mostanáig a Samarák készültek. Az újdonság bemutatásával együtt azt is közölték: az egy kategóriával nagyobb Priora utódja a Vesta nevet kapja, és ezen mutatkozik be elsőként a Lada új stílusirányzata, amelyet az X-Ray tanulmányautóval vezettek be.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár