Részletek a Suzuki legkisebb modelljéről
Hírek, 2014. március. 11.
AS

Alto helyett Celerio néven vezeti be városi minijét az európai piacra a Suzuki, a kiskocsi duplájára nőtt csomagtartót és takarékos háromhengerest kapott.

 

 

A harmincöt éve használt Alto névnek int búcsút a Suzuki azzal, hogy Celerio néven mutatja be városi kiskocsijának legújabb generációját. Az ötajtós autó hossza 3,6 méter, szélessége 1,6 méter, magassága pedig 1,53 méter, ami azt jelenti, hogy tíz centivel hosszabb az elődjénél. A csomagtartó mérete pedig csaknem a duplájára nőtt, 129 helyett 254 literes, ami az eggyel nagyobb Swift méretét is felülmúlja.

 

 

A Celerio az elődből átkerült és egy újonnan fejlesztett motorral is választható. A két motorban közös, hogy mindegyik 998 köbcentiméteres, háromhengeres, 68 lóerős teljesítménnyel és 90 Nm maximális nyomatékkal. Az újabb fejlesztésű motor belső súrlódása kisebb, hatékonysága nagyobb, start-stop rendszerrel pedig mindössze 85 g/km a szén-dioxid-kibocsátása. Az ötfokozatú kézi váltó helyett robotizált egységet is lehet rendelni.

 

 

Belső tere a Splash berendezését idézi, a műszercsoport közepére nagyméretű sebességmérő került, a középkonzolon pedig mobiltelefon kihangosítására képes rádiót találunk. A Celerio alapfelszereltsége a hat légzsák, a visszagurulás-gátlóval ellátott ESP, a guminyomás-ellenőrző rendszer és az Isofix gyermekülés-rögzítés is. A forgalmazása az idei év végén indul, a Magyar Suzukinál pedig annyit elárultak, hogy az Alto és a Splash az idei évben még biztosan a kínálatban marad.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár