Hétszemélyes dízel hibrid a Ssangyongtól
Hírek, 2014. március. 12.
AS

Újabb szabadidő-autó tanulmányával állt elő a koreai Ssangyong: a hétszemélyes XLV Concept kis dízelmotoros hibrid hajtást kapott.

 

 

Szabadidő-autókból álló kínálatát tovább bővíti a jövőben a Ssangyong, ennek előzeteseként újabb tanulmánymodellel állt elő az idei genfi autószalonon. Az XLV Concept a kompakt crossoverek közé érkezne 4,43 méteres hosszával, 1,85 méteres szélességével és 1,6 méteres magasságával.

 

 

B-oszlop nélküli, hátrafelé nyíló ajtókkal megközelíthető utasterének érdekessége nem is a műszeregységet helyettesítő színes képernyő vagy a középkonzol érintőgombos kezelőfelülete, hanem az üléselrendezés. A hét különálló ülés három sorban található, de a hetedik ülést a második és a harmadik sor között lehet csúsztatni, attól függően, melyik sorban ülnének többen.

 

 

Hajtásláncát az európai igényeknek megfelelően fejleszti a Ssangyong, ennek megfelelően az XLV Concept orrába egy 1,6 literes, négyhengeres turbódízel motor került, amit 16 lóerős elektromotor és 500 wattórás lítiumion akkumulátor egészít ki hibrid hajtássá. A prototípus szén-dioxid-kibocsátása így kézi váltóval 98, automatával pedig 109 g/km.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár