Közúti versenyautó lett az Abarth 695 Biposto
Hírek, 2014. március. 13.
AS

Biposto, azaz kétüléses a neve a Fiat 500 alapjaira épített legújabb sportváltozatnak, amely minden eddiginél közelebb áll a versenyautókhoz.

 

 

Újabb sportváltozatot készített a Fiat 500 alapjain az Abarth, az olaszok gyári sportosztályának alkotása pedig minden eddiginél erősebb lett. Az 1,4 literes, négyhengeres turbómotor, amely az Abarth 500-ban 135 lóerőre képes, az 595-ben 160 lóerőt teljesít, a 695-ben 180 lóerőre, a Biposto esetében pedig 190 lóerőre növelték a teljesítményét.

 

 

A mindössze 997 kilogrammos kiskocsi ezzel álló helyzetből 5,9 másodperc alatt éri el a száz km/órás sebességet, a legnagyobb tempója pedig 230 km/óra. A 18 colos könnyűfém kerekeit Brembo fékrendszer segíti a gyors megállásban. A lengéscsillapítók keménysége állítható, az ötfokozatú szekvenciális váltót pedig kuplung használata nélkül is lehet kapcsolni.

 

 

A 695 Biposto annyira hasonlít a versenyautókra, amennyire csak lehetséges. A belső térben csak két kagylóülést találunk négypontos biztonsági övekkel, a hátsó férőhelyeket bukócső váltotta, míg az oldalablakokat plexire cserélték. Az Abarth még telemetriát is épített a kocsiba, hogy versenypályán is rögzíthessük a menetadatokat.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár