Magyarországra érkezik a DTM mezőnye – ingyen látogatható a teszt
Hírek, 2014. március. 31.
AS

Huszonhat év után tér vissza Magyarországra a német túrakocsi-bajnokság, a szezon első nyilvános tesztjét pedig a Hungaroringen tartják: kedden és szerdán bárki ingyen megnézheti.

 

A hétvégén már a Hungaroringen köröztek az idei DTM-versenyautók

 

1988 után idén ismét hazánkba látogat a német túrakocsi-bajnokság mezőnye. Hockenheim és Oschersleben után a szezon harmadik futamát tartják a Hungaroringen június elsején. A bajnokság a három német prémiumgyártó, az Audi, a BMW és a Mercedes-Benz házi versenye, akik az RS5, M4 Coupé és AMG C-osztály Coupé versenyváltozataival állnak rajthoz. A méretcsökkentés ezt a szériát nem érte el: a szénszálas vázra épülő, pilótával együtt is mindössze 1110 kilogrammos autókat továbbra is izgalmas hangú, 4 literes V8-as motor hajtja, amit idén nem minden versenysorozat mondhat el magáról.

 

Az idő rövidsége miatt a csapatok minden tagja más-más alkatrész beállítását teszteli

 

Az idei szezon első nyilvános tesztjét a Hungaroringen tartják a csapatok, ráadásul április 1-jén és 2-án, kedden és szerdán 9 és 17 óra között bárki ingyenesen megtekintheti a tesztet a célegyenesben lévő tribünről. Nem csak az új helyszín miatt fontos a csapatok számára ez a teszt, hanem azért is, mert a szezonkezdet előtt ezen kívül már csak egy alkalmuk marad kipróbálni a beállításokat. A szűkös időbeosztás miatt a csapat minden tagja az autó más-más részén dolgozik, majd a végén a beállításokat minden autón elvégzik – árulták el az Audi bokszában. A mezőnyben a DTM korábbi bajnokai és a Le Mans-i 24 órás verseny győztesei mellett korábbi Formula–1-es pilóták is indulnak: Timo Glock a BMW-nél, Paul di Resta és Vitalij Petrov pedig a Mercedes-Benznél versenyez.

 

A címvédő bajnok Mike Rockenfeller szerint csak az első kvalifikáción derülnek ki az erőviszonyok

 

Az erőviszonyok a Hungaroringen még nem derülnek ki, azt majd csak a hockenheimi időmérő edzésen tudjuk meg – mesélte el lapunknak Mike Rockenfeller, a DTM címvédő bajnoka. Az Audi RS5 pilótája korábban járt már a Hungaroringen, 2002-ben a Formula–1-es Magyar Nagydíj betétfutamának számító Porsche Szuperkupában versenyzett, igaz, azóta szinte újra kell tanulnia a pályát. A nála jóval fiatalabb, szintén Audit vezető Adrien Tambay, aki két szériában is indult már a magyar pályán – a WTCC betétfutamaként rendezett Auto GP, és az F1-hétvégén tartott GP3 versenyein – érdekes, összetett pályának tartja a Hungaroringet. Adrient édesapja, Patrick Tambay is jó tanácsokkal látja el: a korábbi Formula–1-es versenyző kétszer nyert futamot a Ferrarinak 1982-83-ban, utolsó F1-es szezonjában pedig az első Magyar Nagydíjon is indult, ahol hetedik lett.

 

Adrien Tambay édesapja utolsó szezonján az első Formula–1-es Magyar Nagydíjon is rajthoz állt

 

Az Audi pilótái hozzátették: tetszik nekik, hogy a Hungaroring ilyen közel található Budapesthez, így a versenyhétvégén városnézésre is maradhat idő. A DTM magyar rajongóinak lelkesedése pedig még őket is meglepte: megérkezésük után már a repülőtéren autogramot kértek tőlük, pedig a széria hazájában, Németországban is ritka, hogy felismerik őket…




Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár