Lada-alapra épül a Datsun új lépcsőshátúja
Hír, 2014. április. 7.
Auto2

Lépcsőshátú típust mutatott be a nemrégiben felélesztett Datsun: a Lada Granta alapjaira épülő, furcsa nevű on-Do csak az orosz piacon lesz kapható.

 

 

Oroszországban is bemutatkozott a közelmúltban felélesztett Datsun: a Nissan olcsó márkájaként visszatérő gyártó a szintén a Renault-Nissan csoporthoz tartozó Lada Granta alapjaira építette lépcsőshátú modelljét. Az on-Do neve számunkra meglehetősen furcsán hangzik, de ez nem okoz gondot a Datsunnak, hiszen a típus kizárólag az orosz piacon lesz kapható.

 

 

Az on-Do négyajtós karosszériája 4,34 méter hosszú, 1,7 méter széles és 1,5 méter magas. A hosszúra nyújtott lépcsős hátában 530 literes csomagtartót alakítottak ki. Csak egyféle motorral, a Ladákban is megtalálható 1,6 literes, 87 lóerős, négyhengeres benzinessel és ötfokozatú sebességváltóval kínálják az autót. Az alapfelszereltség egy légzsákot tartalmaz, de akár oldallégzsák, légkondicionáló és menetstabilizáló is rendelhető lesz.

 

 

A lépcsőshátú Datsun ára 400 ezer rubelről, mintegy 2,5 millió forintról indul majd abban a 25 orosz kereskedésben, ahol megkezdik a forgalmazását. Carlos Ghosn, a Renault-Nissan első embere szerint a következő három évben megháromszorozzák az eladásaikat az orosz piacon, és ennek harmadát a Datsuntól várják majd.
Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár