Lada-alapra épül a Datsun új lépcsőshátúja
Hírek, 2014. április. 7.
AS

Lépcsőshátú típust mutatott be a nemrégiben felélesztett Datsun: a Lada Granta alapjaira épülő, furcsa nevű on-Do csak az orosz piacon lesz kapható.

 

 

Oroszországban is bemutatkozott a közelmúltban felélesztett Datsun: a Nissan olcsó márkájaként visszatérő gyártó a szintén a Renault-Nissan csoporthoz tartozó Lada Granta alapjaira építette lépcsőshátú modelljét. Az on-Do neve számunkra meglehetősen furcsán hangzik, de ez nem okoz gondot a Datsunnak, hiszen a típus kizárólag az orosz piacon lesz kapható.

 

 

Az on-Do négyajtós karosszériája 4,34 méter hosszú, 1,7 méter széles és 1,5 méter magas. A hosszúra nyújtott lépcsős hátában 530 literes csomagtartót alakítottak ki. Csak egyféle motorral, a Ladákban is megtalálható 1,6 literes, 87 lóerős, négyhengeres benzinessel és ötfokozatú sebességváltóval kínálják az autót. Az alapfelszereltség egy légzsákot tartalmaz, de akár oldallégzsák, légkondicionáló és menetstabilizáló is rendelhető lesz.

 

 

A lépcsőshátú Datsun ára 400 ezer rubelről, mintegy 2,5 millió forintról indul majd abban a 25 orosz kereskedésben, ahol megkezdik a forgalmazását. Carlos Ghosn, a Renault-Nissan első embere szerint a következő három évben megháromszorozzák az eladásaikat az orosz piacon, és ennek harmadát a Datsuntól várják majd.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár