Tölthető hibriden dolgozik a Bentley is
Hírek, 2014. április. 10.
AS

Plug-in hibrid modell prototípusát mutatja be a Bentley: a Mulsanne karosszériája alá kerülő hajtáslánc a márka szabadidő-autójában lesz először rendelhető.

 

 

Tölthető hibrid modell prototípusát mutatja be a Bentley a pekingi autószalonon. A Mulsanne limuzinból készített plug-in hibrid műszaki paramétereit nem árulták el, de a képekről kiderül, hogy a 6,75 literes V8-as modellből alakították ki a benzines-elektromos változatot. A tanulmányautót rézszínű díszbetéteiről lehet felismerni.

 

 

Annyit elárult a Bentley, hogy a Hybrid Concept teljesítménye 25 százalékkal nagyobb, szén-dioxid-kibocsátása viszont 70 százalékkal kisebb lesz a jelenlegi modellénél. Annak adataiból kikövetkeztethető, hogy az 512 lóerős teljesítmény 640 lóerőre, a 393 g/km-es emisszió pedig 118 grammra csökken. A konnektorról tölthető hibrid Bentley tisztán elektromos hajtással 50 kilométer megtételére képes.

 

 

Wolfgang Schreiber, a Bentley első embere elárulta, hogy a hibrid hajtás szériaváltozata elsőként a márka még készülő szabadidő-autójához lesz elérhető, de az évtized végére a kínálat 90 százalékához rendelhetővé válik.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár