Első képeken a szériagyártású Lexus NX
Hírek, 2014. április. 11.
AS

Bemutatkozott a Lexus kompakt szabadidő-autója, az NX, amely nem csak hibrid hajtással, hanem a márkánál elsőként turbós benzinmotorral is készül majd.

 

 

Elkészült a Lexus az új kompakt szabadidő-autó szériagyártású változatával. Az LF-NX tanulmányautóból fejlesztett NX sokat megtartott a koncepció látványos formájából, a méretes hűtőmaszk és a különleges fényszórók az IS modellről is ismerősek lehetnek.

 

 

Belső tere is az IS és RC modellek mintájára készült sportos kormánykerékkel, head-up displayjel, nagy központi képernyővel, érintőpados kezelőfelülettel, valamint a mobileszközök vezeték nélküli töltési lehetőségével. A könnyűfém kerekek 17 vagy 18 colosak lehetnek.

 

 

Műszaki tartalmáról egyelőre csak annyit tudni, hogy az NX 200 egy hagyományos kétliteres szívó benzinmotort kap, az NX200t-ben viszont a márka első turbós benzinmotorja dolgozik. A Lexus hagyományaihoz híven ebből a típusból is lesz hibrid hajtású: az NX 300h az újonnan fejlesztett négyhengeres benzinmotoros hibrid rendszert kapja.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár