Első képeken a szériagyártású Lexus NX
Hír, 2014. április. 11.
Auto2

Bemutatkozott a Lexus kompakt szabadidő-autója, az NX, amely nem csak hibrid hajtással, hanem a márkánál elsőként turbós benzinmotorral is készül majd.

 

 

Elkészült a Lexus az új kompakt szabadidő-autó szériagyártású változatával. Az LF-NX tanulmányautóból fejlesztett NX sokat megtartott a koncepció látványos formájából, a méretes hűtőmaszk és a különleges fényszórók az IS modellről is ismerősek lehetnek.

 

 

Belső tere is az IS és RC modellek mintájára készült sportos kormánykerékkel, head-up displayjel, nagy központi képernyővel, érintőpados kezelőfelülettel, valamint a mobileszközök vezeték nélküli töltési lehetőségével. A könnyűfém kerekek 17 vagy 18 colosak lehetnek.

 

 

Műszaki tartalmáról egyelőre csak annyit tudni, hogy az NX 200 egy hagyományos kétliteres szívó benzinmotort kap, az NX200t-ben viszont a márka első turbós benzinmotorja dolgozik. A Lexus hagyományaihoz híven ebből a típusból is lesz hibrid hajtású: az NX 300h az újonnan fejlesztett négyhengeres benzinmotoros hibrid rendszert kapja.
Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár