Két Citroën-győzelem és újabb pontok Michelisznél
Hírek, 2014. április. 22.
AS

A túrakocsi-világbajnokság második fordulójában mindkét franciaországi futamon, és még a kvalifikáción is pontot szerzett Michelisz, aki jelenleg a tizedik helyen áll.

 

 

Második hétvégéjére Franciaországba érkezett a túrakocsi-világbajnokság: a Le Castellet közelében található Paul Ricard versenypályára, ahol a csapatok jó része már tesztelt a szezon előtt.

 

 

Jól indult az első futam Michelisz számára, akinek sikerült megelőznie az élen megtorpanó Yvan Mullert, de később nem csak a címvédő világbajnok előzte vissza, hanem az időmérő után az utolsó helyekre visszasorolt másik két Citroën-pilóta, Loeb és Lopez is. Michelisz Hondáján egy koccanás miatt megsérült a kormánymű, ezért Valente és a legjobb Ladás eredményt szállító Huff is megelőzte, így a hetedik helyen zárt.

 

 

A második futamra sikerült megjavítani a kormányművet, nem sokkal a rajt után azonban egy koccanás miatt a tizenharmadik helyre esett vissza Michelisz. Több előzés után végül a nyolcadik helyen végzett, míg a futamot az argentin José Maria Lopez nyerte meg a Citroën C-Elysée volánja mögött, és ezzel már tizenkét ponttal vezeti a bajnokságot csapattársa, Loeb, és hússzal másik kollégája, Muller előtt. Michelisz a kvalifikáción gyűjtött pontokkal együtt a tizedik helyre jött fel.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár