Így készül egy Scania tehergépkocsi
Videó, 2014. április. 28.
AS

A Scania kisfilmjéből kiderül, hogyan készül el a futószalag 65 állomása mentén mintegy ötszáz ember munkájával hét óra alatt egy tehergépkocsi.

 

 

Egy tehergépkocsi rendelésével együtt a Scania gyártóegységeiben megkezdődik a tengelyek, a motor, a fülke, az alváz és a sebességváltó összeállítása. Miután ezek elkészültek, leszállítják őket a tehergépkocsi rendeltetési helyéhez legközelebb található összeszerelő üzembe. Ilyen összeszerelő üzem működik Södertälje-ban (Svédország), Angers-ban (Franciaország), Sao Bernardo do Campo-ban (Brazília) és Zwolle-ban (Hollandia).

 

Ez a Zwolle-ban forgatott kisfilm egy R730 V8 tehergépkocsi összeszerelését mutatja meg. A folyamat nagyjából hét órát vesz igénybe és az összeszerelő szalag 65 állomása mentén mintegy 500 ember munkáját jelenti. Az ügyfél által rendelt extra berendezések felszerelése akkor kezdődhet meg, ha az autó elhagyta a Scania üzemet. Az extra opciók beszerelése pár órás időtartamtól kezdve akár több napot is igénybe vehet. A Scania általában 8-8,5 hetes szállítási határidővel dolgozik, azaz ennyi idő telik el a rendelés leadásától a kész jármű ügyfélhez történő leszállításáig.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár