Elkelt az első Hongqi L5, a retró stílusú kínai luxuslimuzin
Hírek, 2014. április. 28.
AS

Tulajdonosához került az első Hongqi L5, a retró stílusú kínai luxusautó, amelyet V12-es motorral szereltek, és többe kerül, mint egy Rolls-Royce.

 

 

Kína is elkészítette saját luxusautóját. A Hongqi L5 – a név jelentése vörös zászló – retró stílusú karosszériája 5,55 méter hosszú, két méter széles és 1,58 méter magas, a tengelytávja 3,44 méter, a saját tömege 3,15 tonna. 6 literes, V12-es benzinmotorjának legnagyobb teljesítménye 411 lóerő, a maximális nyomatéka 548 Nm, ezzel 200 km/órás végsebesség elérésére képes a méretes limuzin. Az összkerékhajtású, hidropneumatikus felfüggesztéssel szerelt Hongqi átlagfogyasztása húsz liter száz kilométerenként.

 

 

Eredetileg csak állami limuzinnak szánták, de végül magánszemélyeknek is elérhetővé vált. Az első példányt a minap vette át tulajdonosa, aki több mint ötmillió jüant, azaz legalább 180 millió forintot fizetett érte, az L5-ös ezzel még egy Rolls-Royce-nál is drágább autónak számít. A FAW tulajdonában lévő Hongqi már 1958 óta gyárt luxusautókat állami célokra.

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár