Versenyautók parádéja a budapesti belvárosban
Hírek, 2014. április. 29.
AS

Május elsején ismét megrendezik a Nagy Futamot Budapest belvárosában: ezúttal még hosszabb pályával, még több autóval, még izgalmasabb programmal készültek a szervezők.

 

 

Az idén a Hungaroringre látogató három neves versenysorozat autói is felvonulnak majd azon az utcai parádén Budapest belvárosában, amelyet idén második alkalommal rendeznek meg. A május elsejei show a WTCC, a DTM és a Formula–1-es Magyar Nagydíj felvezetése, de nem csak versenyautók, hanem motorok, hajók és repülőgépek is láthatók lesznek. A tavalyihoz képest változtattak a helyszíneken, ezúttal a pesti és a budai alsó rakpartok Lánchíd és Margit híd közötti szakaszai, valamint a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér is szerepel az útvonalban.

 

A program légi parádéval indul 11 órakor, a Red Bull pilótáinak különleges veterán gépeivel, a legfőbb attrakció azonban alighanem Besenyei Péter mutatványa lesz, aki az Erzsébet hídról fog felszállni egy műrepülő géppel, de a hidak alatt is elszáguld majd. A nap másik szenzációja lesz, hogy helikopteren érkezik Felix Baumgartner, aki beszámol nem mindennapi ugrásának körülményeiről.

 

 

A 14 órakor kezdődő autós programot az Infiniti Red Bull Racing Formula–1-es pilótái, David Coulthard és Daniel Ricciardo nyitják és zárják is a 2011-es RB7-es versenyautókkal, de itt lesz az F1-et szintén megjárt, idén DTM-ben induló Timo Glock is BMW-jével. Egy másik Formula–1-es pilóta, a tíz évvel ezelőtt még pontot is szerző Baumgartner Zsolt is volánhoz ül a World Series by Renault 3.5-ös formulaautójában.

 

 

A hétvégi túrakocsi-világbajnoki futam előzeteseként a belvárosi pályán száguld majd Michelisz Norbert, Tiago Monteiro, Sebastien Loeb, Mihail Kozlovszkij és James Nash, így a BMW 320TC, Chevrolet Cruze, Citroën C-Elysée, Honda Civic és Lada Granta is rajthoz áll a városi pályán. Norbin kívül versenytempóban vonulnak fel más kiváló magyar pilóták is, például az Auto GP-ben idén győzelmet szerző Kiss Pál Tamás, de megmutatják 1500 lóerős versenykamionjaikat Kiss Norbert és Major Benedek is. Talmácsi Gábor és tanítványai motoron érkeznek, továbbá látható lesz Bódis Kálmán magyar fejlesztésű Silver Sting versenyautója, Lamborghini és Ferrari sportkocsik, raliautók és drift show is. A programokat az m1 élőben közvetíti.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár