Michelisz pontszerző a Hungaroringen – képeken a hétvégi verseny
Hírek, 2014. május. 5.
AS

Műszaki hiba miatt a mezőny közepéről rajtolt, mégis mind a két futamon pontot szerzett Michelisz Norbi a Hungaroringen.

 

 

Nem indult jól a magyarországi versenyhétvége Michelisz Norbi számára: a Zengő Motorsport pilótája ugyan továbbjutott az időmérő edzés második részébe, de ott egy rázókövön áthajtva eltört a Honda Civic lengőkarja. Norbi ezért csak a tizenkettedik helyen zárta a kvalifikációt, noha a korábbi körök alapján a mezőny elejébe várták. A futamokat végül egy hellyel előrébb kezdhette, Dusan Borkovic autóját ugyanis szabálytalannak ítélték, és a rajtrács végére sorolták.

 

 

Az első futamon Michelisz remekül rajtolt, az első és a második kanyarnál is jól helyezkedett, így hatodiknak sorolt be Sebastien Loeb (Citroën) elé. A kilencszeres rali-világbajnok francia a leintésig üldözte a hazai kedvencet, akinek azonban sikerült megőriznie pozícióját, de az előtte haladókat nem tudta támadni. A futamot a pole pozícióból rajtoló, címvédő francia Yvan Muller (Citroën) magabiztosan nyerte, mögötte márkatársa, az argentin José María López ért célba a második, a portugál Tiago Monteiro (Honda) pedig a harmadik helyen.

 

 

A második versenyen is jól rajtolt Michelisz, de nem tudott jelentősen javítani a helyzetén. A fordított rajtsorrend miatt – az időmérő első 10 helyezettje fordítva állt fel a rajtrácsra – izgalmas csaták alakultak ki, a győzelemért a korábbi Formula–1-es pilóta, az olasz Gianni Morbidelli (Chevrolet) és Tiago Monteiro küzdött meg egymással, s a párharcból előbbi került ki győztesen. A pontversenyt továbbra is Lopez vezeti, Michelisz a két versenyen elért hatodik és tizedik helyével kilenc pontot szerzett, így az összetettben 23 ponttal a kilencedik. A WTCC magyarországi hétvégéjére összesen 58 ezren látogattak ki a Hungaroringre, a széria következő fordulóját a jövő hétvégén rendezik a Slovakiaringen.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár