Terepjáró-változatban is jöhet az Audi TT
Hírek, 2014. május. 6.
AS

TT Offroad Concept néven készített szabadidőautó-változatot az új TT alapjaira az Audi, a plug-in hibrid típus akár szériagyártásba is kerülhet.

 

 

TT Offroad Concept néven mutatta be legújabb tanulmányautóját az Audi. A sportos szabadidő-autó a TT harmadik generációjának stílusában készült, de ötajtós karosszériája annál praktikusabb. A 4,39 méteres hossza, 1,85 méteres szélessége és 2,63 méteres tengelytávja közel áll a kínálatban jelenleg kapható Q3 hasonló méreteihez, de 1,53 méteres magassága nyolc centivel alacsonyabb annál.

 

 

Utasterében négy különálló ülést találunk, a vezető elé pedig a TT-ben bemutatott, 12,3 colos színes képernyőjű műszeregység került. Táblagépek szórakoztatják a hátsó utasokat is, ezeket az első ülések hátoldalára szerelték.

 

 

Plug-in hibrid hajtás mozgatja a tanulmányautót: a 2 literes turbós benzinmotort egy 156 lóerős elektromotor segíti, a rendszer teljesítménye 408 lóerő, a maximális forgatónyomaték értéke 650 Nm. A TT Offroad Concept ezzel 5,2 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 250 km/óra a végsebessége, míg a kombinált átlagfogyasztása feltöltött akkumulátorral indulva 1,9 liter száz kilométeren.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár