Karosszéria nélkül már látható az új Mazda MX-5
Hírek, 2014. május. 7.
AS

Az új generációs MX-5-öst még nem, de annak technikáját már megmutatta a Mazda, amely a népszerű roadster negyedszázados születésnapjára limitált szériával is előállt.

 

 

Újszerű formáját választotta a leleplezésnek a Mazda: a következő MX-5-ösről nem sejtelmes részletfotókat tettek közzé, hanem a hajtásláncot és a futóművet ábrázoló képet. Az új MX-5 ugyanis a Skyactiv technológia alapján készül, akárcsak a márka új típusai, így jelentősen hatékonyabb lesz elődjénél. Nem csak a súlypontja lesz alacsonyabb, ami még kiválóbb vezetési élményt ígér, hanem a tömege is: az elődjénél száz kilogrammal könnyebb roadster egy tonnánál kevesebbet nyomhat a mérlegen.

 



A hajtáslánc és futómű premierjével egyszerre az MX-5 huszonötödik születésnapját is megünnepelte a Mazda, méghozzá egy limitált szériás modellel. A Roadster Coupé alapjaira épített 25th Anniversary Edition különkiadás vörös fényezést és fekete nyitható keménytetőt kapott, az utasterében fehér-fekete bőrüléseket és vörös műszerfal-betétet találunk. Az 1989-ben bemutatott MX-5 máig a világ legnépszerűbb roadstere, eddig 940 ezer példány talált gazdára belőle.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár