Esőben szerezte meg idei első dobogós helyét Michelisz
Hírek, 2014. május. 13.
AS

Idei első dobogós helyét szerezte meg Michelisz Norbert a túrakocsi-világbajnokság szlovákiai futamán, ahol ismét a Citroën versenyzői domináltak.

 

 

Jól indult a szlovákiai versenyhétvége Michelisz Norbert számára, hiszen a Zengő Motorsport versenyzője rendre a szabadedzések élén végzett, majd az időmérőn is bekerült a legjobb öt közé, ahol végül a negyedik rajthelyet foglalhatta el a három Citroën C-Elysée mögött.

 

 

Esőben indult az első futam a Slovakiaringen, ahol a második helyről induló Sebastien Loeb már a rajt után az élre került, megelőzve csapattársát, José María Lópezt. Michelisz is remekül rajtolt, hiszen a harmadik Citroent vezető Yvan Mullert könnyedén lehagyva feljött López mellé. Muller sokáig szorongatta Michelisz Hondáját, de végül boxutca-áthajtásos büntetést kapott, mert kiugrott a rajtnál. Közben az egyre erősödő eső miatt a hetedik körben bejött a biztonsági autó, az Alfa Romeo 4C, és a kilencedik körben le is intették a futamot.

 

 

A második forduló a szűnni nem akaró felhőszakadás miatt maradt el Szlovákiában, amely után Michelisz a kvalifikáción gyűjtött két pontjával és az idei első dobogós helyéért kapott tizenöt pontjával feljött a kilencedik helyre. A pontversenyt továbbra is a Citroën három pilótája vezeti, élükön José María Lópezzel. A széria következő hétvégéjét május 24-25. között tartják Ausztriában, a Salzburgringen.Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár