Lépcsős háttal is jön az Év autója: itt az új Peugeot 408
Hírek, 2014. május. 14.
AS

Elkészült a Peugeot 308 lépcsős hátú változata, amelyet 408 néven vezetnek be, ám az európai piacon nem lesz kapható.

 

 

Lépcsőshátú kompakt modellt mutatott be a Peugeot a pekingi autószalonon. A 407-es utódjaként bemutatott 508-as bevezetésével nem szűnt meg a négyes sorozat a francia márkánál, hiszen már az előző generációs 308-as lépcsőshátú változatát is 408-asnak keresztelték. Ahogyan azt a modellt, úgy a most megjelenő második generációt is csak egyes piacokon lehet majd kapni.

 

 

Az új 408-as már a Peugeot moduláris padlólemezére épül, és nem csak az orra, hanem a hátulja is emlékeztet az ötajtós 308-asra, a hátsó lámpák például arról kerültek át. A kecses formájú kompakt limuzin 2,73 méteres tengelytávja megegyezik a 308 SW kombiéval, egyben két centivel hosszabb, mint az elődé.

 

 

Két modern és egy régi motorral vezetik be a kínai piacon az autót. Az 1,2 literes, 130 lóerős, háromhengeres és az 1,6 literes, 163 lóerős, négyhengeres turbós benzinesek mellett ugyanis a 407-esből ismert 1,8 literes, 143 lóerős benzines szívómotor is megtalálható lesz a kínálatban. A felszereltségi listán a 308-asban látott teljesen LED-es fényszóró és a parkoló asszisztens is rajta van.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár