275 lóerővel dönt körrekordot a Renault Megane RS
Hírek, 2014. május. 14.
AS

Még erősebb változatban is bemutatja a Megane RS-t a Renault, a 275 lóerős sportkompakttal a körrekord visszahódítása a cél a Nürburgring Nordschleifén.

 

 

Egyre több konkurense akadt a Renault sportkompaktjának, a francia gyártó ezért bemutatta a Megane RS még erősebb változatát. A kétliteres turbómotor teljesítményét 265-ről 275 lóerőre növelték, a legnagyobb nyomatéka pedig 360 Nm, ezzel olyan típusok ellen is tartja a lépést, mint a 270 lóerős Peugeot RCZ R, vagy a 280 lóerős Opel Astra OPC és Seat Leon Cupra.

 

 

A teljesítménynövelés mellett más téren is szolgál újdonsággal a Megane RS. A kipufogót az Akrapovic szállítja, a titánból és karbonból készült rendszerrel még izgalmasabb hangja lett az autónak. A kerekekre Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokat szerelnek, opcióként 19 colos, fekete Speedline Turini könnyűfém kerekek rendelhetők, az Öhlins lengéscsillapítók pedig állítható keménységűek.

 

 

A 275 lóerős Megane RS-ből mindössze kétszáz darab készül, ezért egy sorszámozott plakett is helyet kap az autóban. Az első lökhárító légterelője platinaszürke, és ugyanilyen színű csíkok kerülnek a Renault oldalára is, míg a bőr és Alcantara borítású Recaro üléseket vörös cérnával szegélyezték.

 

 

A limitált szériával a Renault célja, hogy visszahódítsa a leggyorsabb elsőkerék-hajtású autó címét a Nürburgring Nordschleifén, a köridőt tavasszal a Leon Cupra szorította nyolc perc alá. Az elért eredményt június 16-án hozza nyilvánosságra a francia gyártó.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár