525 lóerős kompakt limuzin az Auditól
Hírek, 2014. május. 16.
AS

A győri gyártású S3 Limousine alapjaira 525 lóerős sportautó tanulmányát készítette el az Audi, a prototípus végsebessége meghaladja a háromszáz km/órát.

 

 

A3 Clubsport Quattro Concept néven mutatja be legújabb tanulmányautóját az Audi. A győri gyártású S3 Limousine alapjaira épült sportmodell karosszériáját alaposan kiszélesítették, a motorházfedél és az első légterelő szénszálas anyagból készült, a futóművet pedig 10 milliméterrel ültették le. A Clubsport tanulmányautót egyedi fényezéséről és hűtőmaszkjáról is könnyen fel lehet ismerni.

 

 

A motortérbe a 2 literes, 300 lóerős TFSI helyett a 2,5 literes, öthengeres turbómotor került, amelynek teljesítményét 525 lóerőre növelték, a legnagyobb nyomatéka pedig 600 Nm. A hétfokozatú S-tronic automatizált váltóval és quattro összkerékhajtással szerelt prototípus 3,6 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége pedig 310 km/óra.

 

 

A 21 colos kerekekkel szerelt tanulmányautó lengéscsillapítása állítható, a féktárcsák pedig karbon-kerámiából készültek, elöl 370 milliméteres átmérővel. A megállásban a függőlegesbe állított hátsó szárny is segít, ennek köszönhetően 250 km/óráról fékezve 12 méterrel rövidebb a fékút. Az A3 Clubsport Quattro Concept ebben a formában biztosan nem valósul meg, de mindennél jobban jelzi, hogy az RS3 hamarosan bemutatkozó új generációjába is a 2,5 literes, öthengeres turbómotor kerülhet.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár