525 lóerős kompakt limuzin az Auditól
Hírek, 2014. május. 16.
AS

A győri gyártású S3 Limousine alapjaira 525 lóerős sportautó tanulmányát készítette el az Audi, a prototípus végsebessége meghaladja a háromszáz km/órát.

 

 

A3 Clubsport Quattro Concept néven mutatja be legújabb tanulmányautóját az Audi. A győri gyártású S3 Limousine alapjaira épült sportmodell karosszériáját alaposan kiszélesítették, a motorházfedél és az első légterelő szénszálas anyagból készült, a futóművet pedig 10 milliméterrel ültették le. A Clubsport tanulmányautót egyedi fényezéséről és hűtőmaszkjáról is könnyen fel lehet ismerni.

 

 

A motortérbe a 2 literes, 300 lóerős TFSI helyett a 2,5 literes, öthengeres turbómotor került, amelynek teljesítményét 525 lóerőre növelték, a legnagyobb nyomatéka pedig 600 Nm. A hétfokozatú S-tronic automatizált váltóval és quattro összkerékhajtással szerelt prototípus 3,6 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége pedig 310 km/óra.

 

 

A 21 colos kerekekkel szerelt tanulmányautó lengéscsillapítása állítható, a féktárcsák pedig karbon-kerámiából készültek, elöl 370 milliméteres átmérővel. A megállásban a függőlegesbe állított hátsó szárny is segít, ennek köszönhetően 250 km/óráról fékezve 12 méterrel rövidebb a fékút. Az A3 Clubsport Quattro Concept ebben a formában biztosan nem valósul meg, de mindennél jobban jelzi, hogy az RS3 hamarosan bemutatkozó új generációjába is a 2,5 literes, öthengeres turbómotor kerülhet.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár