LED-es xenonfényszóróval jön a megújult Citroën DS3
Hírek, 2014. május. 23.
AS

Új formában folytatja pályafutását a Citroën prémium kisautója, a DS3 egyedi formájú LED-es xenonfényszórót és még takarékosabb dízelmotorokat kapott.

 

 

2010-es bemutatása után idén megújultan lép színre a Citroën prémium kisautója. A DS3 modellfrissített kiadását feltűnő új fényszóróiról lehet felismerni, a bura alatt egy xenon és három LED modul világít, a futófényes irányjelző pedig még feltűnőbbé teszi a kiskocsit. A hátsó lámpák a kabrión megismert háromdimenziós látványú egységek.

 

 

A kínálatot gyöngyházfehér fényezés és egy új 17 colos fényezett könnyűfém kerék bővíti, az Irresistible Paris csomag pedig a párizsi városképet megjelenítő lézergravírozott műszerfalbetétet és szitanyomással díszített hátsó oldalablakot tartalmaz. Az óraszíjakat idéző mintájú bőrkárpitozás továbbra is rendelhető.

 

 

A motorkínálat az újonnan fejlesztett 1,6 literes BlueHDI dízelekkel bővül, amelyek SCR katalizátorukkal már teljesítik az Euro 6-os kibocsátási normát. A 100 lóerős kivitel átlagfogyasztása mindössze 3 liter száz kilométeren, míg a 120 lóerős modellnél ugyanez az érték 3,6 l/100 km.

 

 

Újdonság még az 1,2 literes, háromhengeres benzinmotor ötfokozatú robotváltóval szerelt kiadása, az e-VTi ETG átlagfogyasztása 4,1 l/100 km. Az 1,6 literes, benzines turbómotor 155 és a Racing modell esetén 207 lóerős kivitelei továbbra is elérhetők. A DS3-ban mutatkozik be a PSA új városi vészfékező rendszere, amely 30 km/órás sebesség alatt önálló fékezéssel akadályozza meg a ráfutásos baleseteket.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár