Igazi roadstert építettek a MINI alapjaira
Hírek, 2014. május. 26.
AS

Olasz karosszériaépítő műhely készítette el a MINI roadster változatát, a Superleggera Vision tanulmány műszaki részleteit azonban nem árulták el.

 

 

Roadster néven rövid ideig kínált már nyitott kétüléses sportmodellt a MINI, a most bemutatott tanulmányautó azonban több, mint a népszerű kisautó kabriójának megvadított változata. A Concours d’Elegance Villa d’Este alkalmára készített Superleggera Vision formájával a hajdanán népszerű brit roadstereket idézi fel, mégis azonnal felismerhető, hogy egy MINI alapjára készült.

 

 

Az olasz Touring Superleggera tervezte meg a MINI tanulmányautóját, az 1926-ban alapított és 1966-ig működő, majd 2006-ban felélesztett karosszériaépítő műhely az újkori korszakában az Alfa Romeo 8C és a Maserati Quattroporte alapjára épített tanulmányautóján kívül a Bentley Continental GT kombi változatával vált ismertté.

 

 

A MINI Superleggera Vision bemutatásakor nem árulták el annak műszaki részleteit, így csak annyit lehet tudni, hogy a prototípust elektromos motor hajtja. Egyelőre azt sem tudni, tervezik-e hasonló modell sorozatgyártását, pedig a MINI kabriójától alig különböző Roadster után maradt hely a kínálatban egy nyitott kétüléses sportautónak.

 





Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár