Új ároktisztító gépeket szerzett be a közútkezelő
Hírek, 2014. május. 29.
AS

Nyolc új árokásó munkagépet szerzett be a Magyar Közút, a speciális felépítményeket 361 lóerős motorral ellátott Tatra Phoenix alvázakra szerelték.

 

 

Az Új Széchenyi Terv támogatásával nyolc új árokásó munkagépet szerzett be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A gépek a cég békéscsabai, csornai, kaposvári, kecskeméti, kiskunhalasi, miskolci, salgótarjáni és székesfehérvári üzemmérnökségein teljesítenek majd szolgálatot.

 

Az ároktisztító felépítményeket Tatra Phoenix alvázakra szerelték, amelyek egyedi konstrukciójú központi teherhordó csővázzal és független felfüggesztésű, lengő féltengelyekkel rendelkeznek: ez a műszaki megoldás több évtizedes használat során jól bevált az egész világon üzemelő Tatra teherautók körében.

 

A tehergépjárművekben 12,9 literes dízelmotor található, amelynek maximális teljesítménye 361 lóerő, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 1775 Nm. Az egyedi igényeknek megfelelő árokásó felépítménynek köszönhetően a gépek 7 méter mélységig is tudnak ásni és akár 7 tonnányi súlyt is képesek felemelni, ezért egy 128 lóerős John Deere dízelmotor felel. A gép alkalmas úgynevezett „mikromenetelésre”, ekkor egy hidromotor segítségével mozogatható, úgy, hogy a hordozójármű motorja leállított állapotban van. A munkagépekkel együtt különböző profil- és rendező kanalakat is beszerzett a program keretein belül a Magyar Közút.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár